Scouting Mierlo-Hout

Laat je uitdagen!

LID OF LEIDING WORDEN BIJ SCOUTING MIERLO-HOUT?

Als scouting zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden voor onze groepen, maar ook zijn we op zoek naar leiding voor de groepen.
Van welke groep je lid kan worden is afhankelijk van je leeftijd en of je een jongen of meisje bent. De bevers is een gemengde groep voor kinderen van 5 tot 7 jaar. De kabouterwelpen is een groep meiden tussen 7 en 10 jaar en de welpen zijn een jongensgroep in diezelfde leeftijd. De gidsen is een meiden groep tussen 10 en 14 jaar en de verkenners zijn daar dan weer de jongensvariant op. Ben je ouder dan kom je terecht bij de Explorers. Keuze genoeg dus.
Om deze groepen goed te laten draaien tijdens de zaterdagmiddagen, de weekenden en kampen hebben we natuurlijk ook leiding nodig. Lijkt het je leuk om bij een van deze bovengenoemde leiding te worden dan kun je dat ook aangeven. Als leiding wordt er van je verwacht dat je meedoet en meedenkt over de programma's die worden gedraaid voor je groep. Ook zijn er jaarlijks enkele gezamenlijke scoutingactiviteiten waarbij je ninzet wordt verwacht. En natuurlijk sluit je elk seizoen af met een geweldig zomerkamp met je eigen groep.

Mocht je je willen opgeven als lid of leiding maak dan gebruik van de inschrijfformulieren die je in het menu kunt vinden onder contact.

 

Tussen 4 en 27 oktober 2021 hebben de leden van Rabobank Helmond de gelegenheid om hun stem uit te brengen op een vereniging en/of stichting in Helmond. Zo kan er ook gestemd worden op Scouting Mierlo-Hout. 

 

 

 

Op 29 mei a.s. organiseert Scouting Mierlo-Hout haar 5e editie van de inmiddels traditionele Tweedehandsmarkt. Op deze dag zal het terrein van Jumbo Groenewegen BV aan de Mierloseweg 244 omgetoverd worden tot een heus marktterrein met tientallen kraampjes en koopwaar uit alle mogelijke categorieën. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda!

Net zoals voorgaande jaren zullen alle spullen voor deze markt door Scouting opgehaald worden bij de inwoners van Helmond. Heeft u goede spullen die u niet meer gebruikt? Geef ze dan een nieuw leven: meld ze aan via www.scoutingmierlohout.nl/tweedehandsmarkt en indien u in Helmond woont, worden ze gratis bij u opgehaald.

Let op, er zijn een aantal zaken die wij niet accepteren: 
- Incompleet speelgoed of incomplete elektrische apparatuur
- Versleten meubels
- Bankstellen
- Spaanplaat meubelen
- Chemisch afval
- Frituurpannen
- Autobanden
- Levende huisdieren
- Planten
- Puin, stenen en los hout

Met uw spullen steunt u Scouting Mierlo-Hout, want de opbrengst van deze markt komt geheel ten goede aan de activiteiten en kampen van onze jeugdleden.

Uiteraard zal deze eerste lustrum-editie speciaal worden aangekleed met een aantal leuke acties voor de bezoekers. Daarover binnenkort meer.

Op een hele zonnige zaterdagmiddag 24 september vlogen er maar liefst 38 scouts over van de ene naar de andere groep. De commissie overvliegen had er voor gezorgd dat er wel wat obstakels genomen moesten worden om zeker te weten dat de betreffende scout wel echt wilde overvliegen. Na een stormbaan werden de overvliegers door leden van de bestaande groep op een brancard naar de kantelmuur gebracht. En als je die muur had gehad stond er aan de andere kant je nieuwe groep te wachten. En hoe ouder de overvliegers werden hoe lastiger dat werd. Niet alleen werd de brancard steeds zwaarder maar ook werd er besloten dat er best een emmertje water gegooid kon worden. Het was immers heerlijk weer. Wij wensen alle scouts heel veel plezier in hun nieuwe groep.

 

 

Afgelopen weekend hebben onze Gidsen met twee teams deelgenomen aan de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) in de Stiphoutse bossen. Tijdens een weekend vol sport, spel, plezier en gezelligheid streden meer dan 200 Scouts uit de hele regio met elkaar door samenwerking, zelfstandig kamperen en natuurlijk echte scoutingtechnieken.

De Wenselfjes (Nieke, Noortje, Claudia, Dara en Jana) wisten een prachtige 26e plaats te behalen van de 38 deelnemende teams en de 7 Boomschorsjes (Lotte, Lotje, Irene, Elle, Laura Sophie, Ilse en Jeanne) zelfs een hele mooie 14e plaats.

Wij feliciteren de deelnemers met deze mooie resultaten!

Kijk voor meer informatie en foto's op http://rsw.scoutingregiohelmond.nl.