Scouting Mierlo-Hout bestaat uit 184 leden welke verdeeld zijn over diverse speltakken. Om de kinderen leuke activiteiten aan te bieden is er veel geld nodig. Denk hierbij aan activiteiten zoals kerst, carnaval, overvliegen en de diverse kampen. Om deze activiteiten te kunnen organiseren houden we dit jaar op 29 september voor de 8e keer de Tweedehandsmarkt op het parkeerterrein van het voormalige bedrijf Jumbo aanhangers, Mierloseweg 244. Tijdens dit weekend zijn ongeveer 60 vrijwilligers van scouting bezig om alles in goede banen te leiden, kramen te bemannen en andere werkzaamheden te verrichten. Gemiddeld komen er op de markt 1200 bezoekers af. Natuurlijk mag dit aantal altijd hoger worden. Dat is een van de redenen om het evenement dit jaar plaats te laten vinden na de zomervakantie. Voor de zomervakantie worden er al twee avonden georganiseerd dat mensen zelf hun spullen kunnen komen brengen naar de opslag bij het marktterrein. Dat is op de woensdagavonden 3 en 10 juli tussen 19:00 en 20:30 uur. Er zullen dan vrijwilligers aanwezig zijn om uw spullen in ontvangst te nemen. Na de zomervakantie zullen we ook spullen op komen halen. Spullen die u kunt inleveren zijn boeken, speelgoed, tuinspullen, elektronica etc. Wat we dit jaar niet meer aannemen zijn matrassen, meubels en zonnebanken. Ook kunt u bij ons niet terecht voor uw bouw- en sloopafval, chemisch afval, frituurpannen, autobanden, (huis)dieren en planten.