Scouting Mierlo-Hout

Laat je uitdagen!

Rabo Clubkas Campagne

 

Tussen 6 en 30 april 2017 hebben de leden van Rabobank Helmond de gelegenheid gehad om hun stem uit te brengen op een vereniging en/of stichting in Helmond. Zo kon er ook gestemd worden op Scouting Mierlo-Hout. Op dinsdag 9 mei werden de cheque’s aan de Houtse deelnemende vereniging uitgereikt. De scouting ontving een mooie cheque ter waarde van € 1346,15. Daarmee stonden we op een tweede plaats, achter RKSV Mierlo-Hout. Met slechts een verschil van 30 euro. Iedereen bedankt die een stem op ons heeft uitgebracht.

 

 

 

Scouting mierlo-hout vliegt over.

Op een hele zonnige zaterdagmiddag 24 september vlogen er maar liefst 38 scouts over van de ene naar de andere groep. De commissie overvliegen had er voor gezorgd dat er wel wat obstakels genomen moesten worden om zeker te weten dat de betreffende scout wel echt wilde overvliegen. Na een stormbaan werden de overvliegers door leden van de bestaande groep op een brancard naar de kantelmuur gebracht. En als je die muur had gehad stond er aan de andere kant je nieuwe groep te wachten. En hoe ouder de overvliegers werden hoe lastiger dat werd. Niet alleen werd de brancard steeds zwaarder maar ook werd er besloten dat er best een emmertje water gegooid kon worden. Het was immers heerlijk weer. Wij wensen alle scouts heel veel plezier in hun nieuwe groep.

 

 

Geslaagde 5e Tweedehandsmarkt

Wij danken iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan een zeer geslaagde 1e lustrumeditie van onze Tweedehandsmarkt. In het bijzonder onze sponsoren, maar daarnaast zeker ook alle bezoekers, inwoners van Helmond die spullen aangeboden hebben en zeker niet te vergeten: alle vrijwilligers van binnen en buiten de vereniging! Dankzij u kunnen wij weer hele mooie zomerkampen en andere activiteiten organiseren voor onze leden. Bedankt!

Spullen aanmelden voor Tweedehandsmarkt

Op 29 mei a.s. organiseert Scouting Mierlo-Hout haar 5e editie van de inmiddels traditionele Tweedehandsmarkt. Op deze dag zal het terrein van Jumbo Groenewegen BV aan de Mierloseweg 244 omgetoverd worden tot een heus marktterrein met tientallen kraampjes en koopwaar uit alle mogelijke categorieën. Noteer deze datum dus alvast in uw agenda!

Net zoals voorgaande jaren zullen alle spullen voor deze markt door Scouting opgehaald worden bij de inwoners van Helmond. Heeft u goede spullen die u niet meer gebruikt? Geef ze dan een nieuw leven: meld ze aan via www.scoutingmierlohout.nl/tweedehandsmarkt en indien u in Helmond woont, worden ze gratis bij u opgehaald.

Let op, er zijn een aantal zaken die wij niet accepteren: 
- Incompleet speelgoed of incomplete elektrische apparatuur
- Versleten meubels
- Bankstellen
- Spaanplaat meubelen
- Chemisch afval
- Frituurpannen
- Autobanden
- Levende huisdieren
- Planten
- Puin, stenen en los hout

Met uw spullen steunt u Scouting Mierlo-Hout, want de opbrengst van deze markt komt geheel ten goede aan de activiteiten en kampen van onze jeugdleden.

Uiteraard zal deze eerste lustrum-editie speciaal worden aangekleed met een aantal leuke acties voor de bezoekers. Daarover binnenkort meer.

Gidsen behalen 14e en 26e plaats op RSW

Afgelopen weekend hebben onze Gidsen met twee teams deelgenomen aan de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) in de Stiphoutse bossen. Tijdens een weekend vol sport, spel, plezier en gezelligheid streden meer dan 200 Scouts uit de hele regio met elkaar door samenwerking, zelfstandig kamperen en natuurlijk echte scoutingtechnieken.

De Wenselfjes (Nieke, Noortje, Claudia, Dara en Jana) wisten een prachtige 26e plaats te behalen van de 38 deelnemende teams en de 7 Boomschorsjes (Lotte, Lotje, Irene, Elle, Laura Sophie, Ilse en Jeanne) zelfs een hele mooie 14e plaats.

Wij feliciteren de deelnemers met deze mooie resultaten!

Kijk voor meer informatie en foto's op http://rsw.scoutingregiohelmond.nl.

 

Gidsen nemen deel aan Regionale Scouting Wedstrijden

In het weekend van 15 tot en met 17 april zal Scouting Mierlo-Hout door Gidsen Lotte, Lotje, Irene, Elle, Laura Sophie, Ilse, Jeanne, Noortje, Nieke, Claudia, Dara en Jana vertegenwoordigd worden bij de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) in de Stiphoutse bossen. In twee teams (De 7 Boomschorsjes en de Wenselfjes) zullen zij tijdens dit weekend strijden met tientallen andere Scouts uit de regio in een weekend vol spel, gezelligheid en natuurlijk echte Scoutingactiviteiten. Wij wensen deze meiden veel plezier en succes!

Laat je uitdagen bij Scouting! Gezocht: jongen 7-10 jaar

Zoek je een leuke en afwisselende vrijetijdsbesteding op zaterdagochtend of –middag en houd je van avontuur? Laat je uitdagen en meldt je vrijblijvend aan om een kijkje te komen nemen bij één van de Welpengroepen van Scouting Mierlo-Hout.

Onze vrijwilligers organiseren elke week een leuke nieuwe activiteit voor deze enthousiaste groep kinderen. Van spelen in de bossen tot leerzame excursies. Bij Scouting leer je ontzet...tend veel en maak je vrienden voor het leven!

Laat je uitdagen, klik hierboven op Contact > Lid Worden en meld je vrijblijvend aan om een kijkje te komen nemen tijdens een proefochtend of -middag bij de Welpen.

Dringend gezocht: Man/Vrouw 18+

Een vereniging als Scouting kan niet zonder vrijwilligers. Door onze groei in leden zijn wij voor een aantal van onze groepen (zaterdagochtend of -middag) zéér dringend op zoek naar enthousiaste volwassenen die zich een paar uurtjes per week willen inzetten voor Scouting binnen één van onze leidingteams.

Heeft u zelf interesse of kent u iemand van 18 jaar of ouder die houdt van avontuur, op zoek is naar uitdaging en goed met kinderen kan omgaan? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Klik voor meer informatie hierboven op Contact > Leiding worden.

Geen groepsactiviteiten met carnaval

In verband met carnaval zullen er op zaterdag 6 februari geen groepsactiviteiten plaatsvinden. Wij wensen iedereen een knotsgek carnavalsfeest!

 

Scouting verkozen tot Groepering van het jaar 2015

Met veel trots zijn wij afgelopen zondag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Wijkraad Mierlo-Hout verkozen tot Houtse Groepering van het jaar 2015. We zijn degenen die ons hebben genomineerd en de jury zeer dankbaar voor deze mooie kroon op ons 70-jarig jubileumjaar. We zien deze prijs als een dankbare erkenning en waardering voor onze tientallen vrijwilligers die elke week vele kinderen uit Mierlo-Hout e.o. een leuke activiteit bezorgen. Bedankt!