Algemeen

Scouting Mierlo-Hout is een jeugdvereniging met circa. 150 jeugdleden, verdeeld over 7 groepen (speltakken) die begeleid worden door 50 kaderleden. Daarnaast heeft de vereniging een grote groep (ondersteunende) volwassen leden in de vorm van Pivo’s, Stam, Plusscouts, bestuursleden en materiaalbeheerders.

Verenigingsbestuur

Omdat Scouting een vereniging is, is de algemene ledenvergadering het hoogste beslissingsorgaan. De algemene ledenvergadering noemen we bij Scouting de Groepsraad. De Groepsraad wordt bestuurd door het Groepsbestuur. Zij houden zich bezig met dagelijkse bestuur van de vereniging, evenals materiaalbeheer en financiële zaken van de groepen.

Het Groepsbestuur wordt gevormd door:

Voorzitter:
Ruud Zieverink
Secretaris:
Marc Kerkhof
Penningmeester:
Han van Eijk
Leiding en ledenadministratie:
Paul Smits
Kledingbeheer:
Johan Knapen
Bestuurslid:
Jony Roeffen
Het Groepsbestuur is te bereiken via:

Postadres:
Baarsstraat 10
5706 CJ  Helmond

Het Groepsbestuur vergadert op de eerste woensdagavond van elke maand. Binnen Scouting Mierlo-Hout kennen we daarnaast drie verschillende overlegstructuren: Groepsraad, Teamleidersoverleg (teamleiders van de groepen) en penningmeestersoverleg (penningmeesters van de groepen).

Stichting Jeugdbelangen

Naast de vereniging kennen we bij Scouting Mierlo-Hout ook een tweede rechtspersoon: de Stichting Jeugdbelangen (SJB). Het bestuur van Stichting Jeugdbelangen (SJB) draagt zorg voor uitvoering van de gezamenlijk bepaalde visie, beleid en strategie, en is verantwoordelijk voor de financiën van de gezamenlijke vereniging Scouting/SJB en voor materiaal- en vastgoedbeheer.

Het Stichtingsbestuur wordt gevormd door:

Voorzitter:
Lambert van der Meulen